Blogg

Välj kategori
Kategorier

Lussebullar utan mjölk, gluten och socker

Nästan nyttig njutning!

Gör adventsfikat mysigt utan att skicka blodsockret för högt, fibrer som är bra för magen. Äggen som en bra proteinkälla och kokosoljan som nyttigt och mättande fett. tionde året i rad som jag bakar dessa. Bra betyg alltså!

De blir förvånansvärt saftiga. Otroligt goda och så mycket nyttigare än vanliga lussebullar.

Ingredienser:

5 ägg

4 msk flytande honung

50 gram kokosolja utan smak ( de finns att beställa i min webshop )

1 dl kokosmjölk

1 dl kokosmjöl (det finns att beställa i min webshop)

0,5 gr saffran ( 1 påse)

2 tsk bakpulver

4 msk psyllium husk eller fiberhusk ( det finns att beställa i min webshop )

Russin eller gojibär till dekoration

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa samman 4 ägg plus 1 extra gula fluffigt. Vitan sparar du till penslingen.

Smält kokosoljan och blanda i den.

Häll i resten av ingredienserna och blanda väl.

Låt svälla i 5 min.

Forma till önskad form.

Lägg på bakplåtspapper, pensla med äggvitan och garnera.

Grädda i ugnen i 15-20 minuter.

Låt svalna något och sedan NJUT!

Om du gillar innehållet här på bloggen följ den genom att lägga in dina uppgifter nedan.

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?