Småkakor med ljuvligt kladdig topping. Fria från gluten, mjölk, spannmål och vitt socker
Min yngsta dotter älskar kakor med extra allt på. Så dessa kakor är skapade utifrån hennes önskemål.
Ingredienser till kakorna (ca 15 st):
3/4 dl Kokosolja Extra Virgin
1 msk lönnsirap
2 msk honung
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/3 tsk bikarbonat
1 krm äkta vanilj
En nypa salt
Ingredienser till chokladkola toppingen:
8 färska dadlar
2 msk Kokosolja Extra Virgin
2 tsk kakaopulver
2 tsk vatten
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda först kokosolja, sirap och honung. Sedan blandar du i resten av ingredienserna. Olika märken av kokosmjöl absorberar olika mycket vätska. Du kan behöva ha i extra vatten om det blir för torrt eller extra mjöl om det är för blött. Du ska få till en deg som går att rulla till små bollar och sedan platta ut på bakplåtskädd plåt som runda småkakor. Grädda i 6-8 minuter. Kakorna är mjuka när de kommer ut men stelnar när de svalnar.
När kakorna är i ugnen gör du toppingen genom att lägga alla ingredienser i matmixer och köra till slät smet. Vänta tills kakorna svalnat innan du lägger på toppingen annars smälter den. Garnera gärna med en liten bit jordgubbe.
Ät och njut med gott samvete!