Höstpizza med smak av trattkantarell. Perfekt middag som gillades av både stora och små.
Ingredienser: ( räcker till 5 runda pizzor)
50 gr jäst
4 dl ljummet vatten
2 dl durramjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl teffmjöl
1 dl potatismjöl
1,5 msk fiberhusk
1 tsk xanthangummi
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
3 msk avokadoolja
Extra mjöl av någon sort till utbakningen.
Gör såhär:
Lös upp jästen i ljummet vatten i en bunke.
Tillsätt alla torra ingredienser och efter det oljan.
Arbeta samman degen , det går bra för hand. Degen är en aning klibbig.
Låt jäsa under handduk i 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Värm plåt eller pizzasten i ugnen så slipper du förgrädda botten.
Baka ut degen ( det går år en del mjöl för att får bort det värsta klibbet) på bakplåtspapper som du sedan vänder upp och ner på plåten eller pizzastenen.
Lägg på den fyllning som du önskar. Vi använde, krossade tomater (1 paket), chilisås (1dl), kryddor (timjan, basilika, chiliflakes, svartpeppar och salt), ovanpå det hackad gul lök (2st), nitritfritt bacon (3 paket) kokosoljestekta trattkantareller och veganost ( 2paket), som vi kallar fejkost. Lusläs på paketen, många innehåller soja. Men det finns flera utan det också.
Grädda i mellan 12-15 minuter beroende på din ugn och hur tjockt lager med fyllning du har.
Är du på jakt efter spannmålsfria pizzor så finns det två olika recept här på min blogg.
Behöver du hjälp att komma vidare? Du kanske vill ha individuell vägledning och en steg-för-steg plan.
Då kan du boka konsultation.
Vill du lära dig hemma i lugn och ro hur du kan förbättra måendet för ditt barn, dig själv och kanske resten av din familj då är onlinekursen TungmetallDetox en fantastisk möjlighet.
Nyfiken på vilka tillskott i form av vitaminer, mineraler, örter och andra näringsämnen som jag arbetar med så titta in i webshopen.
Om du gillar det jag skriver och vill läsa mer samt få erbjudanden om kurser, föreläsningar och rabatter på tillskott så lämna namn och e-mail nedan.